Новини

У школах та садках Чернігова зросте вартість харчування: скільки доведеться платити?

З 4 січня зросте вартість харчування дітей у школах та садках Чернігова. Шкільні сніданки або обіди в середньому подорожчають на 10 гривень, у садках – на 7-8 гривень. Рішення про підвищення сьогодні, 3 грудня ухвалив виконком міської ради.

За інформацією заступниці начальника управління освіти Олени Гороної, такі зміни обумовлені підвищенням цін на харчі, а також новими нормами харчування дітей, які вступають у дію з 1 січня 2022.

“Наприклад, кожного дня на сніданок діти повинні вживати овочі, фрукти, рибу або м’ясо і так далі. Також вводяться зовсім нові продукти, наприклад, раніше не застосовувалися в такій кількості сухофрукти, горіхи, насіння, хліб цілозерновий тепер тільки можна давати дітям, а він коштує набагато більше, ніж звичайний хліб, який раніше вживали діти”, – пояснила Олена Горна.

З нового року сніданок для учнів 1-4-х класів коштуватиме 33 гривні, для учнів 5-11 класів – 34 гривні, обід та підвечірок для школярів молодшої ланки – 34 гривні. Наразі сніданок або обід у школі коштує 23 грн.50 коп.

У дитячих садках групи раннього віку харчувалися за 25 гривень, тепер будуть за 32 гривні. Для груп передшкільного віку ціна зросте з 30 до 38 гривень.

Для садочків залишається пропорційна система оплати: 75% – батьки, 25% – місто. За сніданки учнів 1-4 класів 30% сплачує місто і 60%-батьки.

Місто також забезпечить безкоштовне харчування і для пільгових категорій – сиріт, дітей із малозабезпечених родин, дітей, батьки яких загинули під час перебування в зоні АТО-ООС.