Новини

У прикордонні на Чернігівщині викрили нарколабараторію (Відео)

Featured Video Play Icon

На Чернігівщині поблизу державного кордону викрили нарколабораторію.

Як повідомили у Чернігівському прикордонному загоні, діяльність нарколабораторії по синтезу метадону та амфетаміну організував 43-річний житель Київщини в будівлі закинутої їдальні річкового порту у прикордонному населеному пункті Любеч.

Собі у спільники він взяв ще трьох чоловіків віком від 31 до 33 років, розподіливши між ними обов’язки. Двоє фігурантів відповідали за виготовлення наркотиків та психотропів, ще один збував оптові партії «товару» обмеженому колу покупців. Сам же організатор забезпечував діяльність лабораторії та поставляв необхідне обладнання і прекурсори.

Під час слідчих дій вилучено 2,5 кг готового метадону,  20 л проміжного продукту метадону та 35 л амфетаміну у рідкому стані, 2,5 тонни  прекурсорів, лабораторне обладнання, зброю, мобільні телефони, банківські картки, засоби для фасування та ваги.

Причетних до виготовлення наркотичних засобів – 2-х громадян України було затримано, виявлені речові докази направлені для проведення експертного дослідження. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Досудове розслідування триває.

Відео Чернігівського прикордонного загону.