Новини

У половини школярів Чернігівщини ще триває навчальний рік

У 215 закладах загальної середньої освіти Чернігівської області завершено навчальний рік, у решти 211 — триває освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання. У м. Чернігові навчальний рік  завершиться 24 червня.

За інформацією Управління освіти і науки Чернігівської ОВА, свідоцтва про повну загальну середню освіту у цьому навчальному році мають отримати 5447 випускників, з них: 338 будуть нагороджені золотою медаллю, 86 — срібною. Також свідоцтва про базову загальну середню освіту отримають 8903 випускники, з них 570 — з відзнакою.

Читайте також: Комендантську годину на Чернігівщині скоротили на дві години

За оперативними даними освітян, з початку російської агресії за кордон виїхали 12 208 здобувачів освіти з 96 599 учнів 1-11 класів, зокрема 750 випускників 11-х класів та 1113 випускників 9-х класів.

Також в області 4865 учнів навчаються у 13 закладах професійної (професійно-технічної) освіти, які здійснюють підготовку робітничих кадрів з 49 професій. Цього року завершують навчання 2049 учнів. Крім того, разом з професійною освітою повну загальну середню освіту здобувають 849 учнів, з них четверо претендують на отримання документів з відзнакою.

Наразі Міністерство освіти і науки України розробляє Порядок міжвідомчої взаємодії з питань вручення здобувачам освіти, які перебувають за межами України, документів про базову та повну загальну середню освіту, виданих в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану в Україні.

Цього року для проведення національного мультипредметного тесту в області визначено 33 заклади освіти, що відповідають вимогам до пунктів тестування, апаратного та програмного забезпечення. Тестування проходитиме в три сесії: основна (18 липня – 10 серпня), додаткова (16–20 серпня) та спеціальна (12–16 вересня). У поточному році тестування проводитиметься не лише на підконтрольній Україні території, а й у закордонних пунктах 23 держав, затверджених наказом профільного міністерства.