Новини

У громадах Чернігівщини попрощалися з трьома полеглими в боях Захисниками

Чернігівщина втратила ще трьох Захисників. У боях з ворогом полегли солдат Олександр Ігнатушко, сержант Павло Ліфер та солдат Володимир Іпатко.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

У селі Заїзд 17 вересня провели в останню путь Олександра Ігнатушка. Він народився 10 серпня 1991 року в м. Прилуки. Тут закінчив школу, брав участь у спортивних змаганнях та займав призові місця. Далі розпочав трудові діяльність, а в умовах повномасштабної війни став на захист Батьківщини. Загинув 12 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали у селі Заїзд, де Захисник проживав останнім часом.


Мешканці села Ядути сьогодні попрощалися з Павлом Ліфером. Він народився у цьому селі 31 січня 1984 року. Тут закінчив школу, проходив військову службу. Далі проживав у Києві, де працював на шкіряній фабриці. Торік став до лав оборонців України. Загинув 14 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Встановили особу воїна з ДНК-експертизою. Поховали Героя в рідному селі Ядути.

У Новгород-Сіверському попрощалися з Володимиром Іпатком.  Народився Володимир в місті Новгород-Сіверський 2 грудня 1982 року. Навчався у місцевій гімназії №1, після 8 класу навчався в ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. У 2001-2002 роках проходив строкову військову службу. Після цього деякий час працював на ОАО «Новгород-Сіверський ПМК-86». З початком повномасштабного вторгнення приєднався до Новгород-Сіверського добровольчого формування територіальної громади. У лютому 2023 року став до лав Збройних Сил Під час виконання чергового бойового завдання отримав тяжке поранення та був евакуйований до медичного закладу, але 5 вересня 2024 року серце воїна зупинилося. Поховали  Героя у Новгород-Сіверському.