Новини

Нацбанк випустив пам’ятну медаль, присвячену місту-герою Чернігову

Нацбанк випустив пам’ятні медалі, присвячені ще двом містам-героям – Чернігову та Миколаєву.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Читайте також: Відзнаки за мужність вручили пораненим воїнам, які лікуються в Чернігівському госпіталі

 «Пам’ятна медаль «Місто героїв – Чернігів» присвячена відзначенню подвигу, масового героїзму та стійкості громадян міста, яке з перших годин вторгнення рф в Україну перебувало під цілодобовими обстрілами», — йдеться в повідомленні.

На аверсі медалі розміщений на тлі стилізованої карти міста, рядки з поезії Ліни Костенко: Шматок землі, ти звешся Україною./ Ти був до нас. Ти будеш після нас./Ліна Костенко; стилізовану композицію з історичних культових споруд міста.

На реверсі медалі розміщена композиція, що символізує спротив російському окупанту, попри значні руйнації, стилізована панорама міста з його історичними й археологічними пам’ятками.

Нацбанк також випустив пам’ятну медаль, присвячену місту-герою Миколаєву. На аверсі медалі розміщені на тлі стилізованої карти міста, рядки з історичного роману Ліни Костенко «Берестечко»: Я знаю грамоту свободи — її підписують мечі / Ліна Костенко; стилізовану композицію, яка підкреслює, що Миколаїв — місто суднобудування та морський порт; праворуч — будівля єдиного в країні Миколаївського музею суднобудування.

Раніше Нацбанк випустив пам’ятні медалі, присвячені містам-героям — Охтирці та Волновасі, а також Маріуполю.