Новини

У Чернігові затримали шахрая, який хотів видурити 5 тисяч доларів на “лікування родича”

Чернігівські поліцейські затримали шахрая, який діяв за схемою «ваш родич у біді». Він намагався заволодіти грошима чернігівця у сумі 5 тисяч доларів США.

Як повідомили в поліції Чернігівської області, до правоохоронців звернувся мешканець Чернігова і повідомив, що на стаціонарний телефонний номер йому зателефонував невідомий з розповіддю про лихо, яке нібито трапилося з його сином. На лікування терміново необхідні значні кошти – 5 тисяч доларів.

Вислухавши невідомого, чернігівець згадав про застереження поліції щодо «телефонних» шахраїв і одразу збагнув, навіщо його лякають нещастями. Він призначив шахраю зустріч – нібито, щоб передати кошти «на лікування», а тим часом зателефонував у поліцію.

Оперативники одразу прибули на місце і затримали зловмисника. Ним виявився 37-річний мешканець Дніпропетровської області. Чоловік зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення.

Поліція помістила затриманого до ізолятора тимчасового тримання.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Нині поліція перевіряє затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Триває досудове розслідування.