Новини

У Чернігові за тиждень вакцинували 7336 людей

За минулий тиждень у Чернігові від Covid-19 вакцинували 7336 містян. На сьогодні у місті щеплення від коронавірусу отримали 47723 людини, із них вакциновано 2 дозами – 13659 людей. Це 4,9% від загальної кількості населення міста. Такі дані оприлюднили сьогодні на щоденній нараді в мерії.

Наразі у Чернігові працює 7 центрів масової вакцинації: у ЦУМі, Голівуді, приміщення Деснянської райради, Чернігівське вище професійне училище побутовго обслуговування, ЗОШ №30, 33, 7. Окрім цього щеплення можна отримати у 7 пунктах щеплень, які розташовані у мезкакладах міста. Вакцинацію в трудових колективах проводять 4 мобільні бригади.

Нагадаємо, в чернігівських тимчасових пунктах масової вакцинації населення проти Covid-19 використовують вакцини Pfizer, Moderna та AstraZeneca. Вакциною CoronaVaс щеплять тільки у пунктах вакцинації, розташованих безпосередньо у медичних закладах міста.

На сьогодні ситуація з захворюваністю на Covid-19 у Чернігові стабільна. За минулий тиждень у місті захворіло 17 осіб, 26 – одужало, 6 госпіталізовано, 10 – виписали з лікарень, 1 людина померла. За тиждень до лікарні №2 було госпіталізовано 14 чернігівців, на кисневій підтримці зараз перебуває 5 людей.