Новини

У Чернігові з’явиться ще один сквер: Зеленбуд розробив концепцію його благоустрою

Округла зелена огорожа з декоративних кущів, круглі лавки з кущами гібіскусу, скульптура визначної чернігівської особистості, лайтбокси, ігрова зона з сучасними гойдалками.  КП “Зеленбуд” розробило концепцію благоустрою сквера на перетині вулиці Гончої і проспекту Перемоги у Чернігові.

Зараз це невеличка зелена зона з діагональними стихійними стежками.

Сквер від проїжджої частини буде відгороджуватися невеличкою зеленою огорожею зі стилізованими зубцями.  Автори концепції планують зберегти всі існуючі дерева  в сквері.  Основна зона скверу – зона прогулянок і відпочинку. Між доріжками влаштовані газони і квітники багаторічників, фігурні стрижені композиції з декоративних кущів, невеликі дерева з круглою кроною. Територію скверу планують освітлювати за допомогою маленьких паркових ліхтариків.

Два майданчики на доріжках парку матимуть образи старовинних церков. Тут розміщуватимуться круглі лавки з кущами гібіскусу, що квітне впродовж всієї теплої пори. На території парку передбачено місце для встановлення скульптури визначної чернігівської особистості. Кого саме – визначатиме громадськість.

На території скверу розміщуватимуться 3 лайтбокси: 1- з силуетом гонця на коні, 2 – з силуетом курсистки єпархіального училища і 3 – з реконструкцією головного фасаду єпархіального училища.

У глибині скверу планують розмістити ігрову зону з сучасними гойдалками, які своїми формами схожі на арт-об’єкт – терези правосуддя.

Автор концепції – Олена Грицюк, головний дизайнер КП “Зеленбуд». Співавтор-візуалізатор – Анна Черненко.