Новини

У Чернігові з’являться нові автобусні маршрути та поїдуть тролейбуси

З 1 червня у Чернігові запрацюють перші два тролейбусні маршрути. ЧТУ відремонтувало близько 3 кілометрів контактної мережі.

Виконком міської ради 30 травня затвердив маршрути, повідомляє пресслужба.

 Нагадаємо,  електротранспорт зупинився у місті 24 лютого.  За час активних бойових дій та бомбардувань Чернігова російськими окупантами зі 110 км контактної мережі пошкоджено більше 45 км. Через це тролейбуси і не можуть вільно курсувати містом на сьогоднішній день. Їх роботу відновлюватимуть поступово, ремонтуючи мережу. 

Читайте також: Пожежа в чернігівській багатоповерхівці: надзвичайники врятували господаря

З 1 червня запрацюють тролейбусні маршрути:

  • 7 А “Міська лікарня № 2 — Залізничний вокзал”  (через вул. 1-го Травня) 
  • 11 Т “вул. Незалежності — ЦУМ”  (через вул. Шевченка, Київську, Кирпоноса)

Тролейбуси 11Т будуть рухатися по старому маршруту №11. Вони доїжджатимуть до Політеху, повертатимуть направо, на вулицю Шевченка, і далі по старій схемі маршруту №9, який розвертався біля Мегацентру. Є тільки така технічна можливість.   

7А — він у нас був колись раніше у мережі і буде їхати до вокзалу через вулицю 1-го Травня,  — повідомив начальник Управління транспорту Олександр Рижий.
 Підтримали на виконкомі і внесення змін до автобусних маршрутів:

  • 21 “Олександрівка — Автозавод” (через вул. Олександра Молодчого) 
  • 21а “Олександрівка — Автозавод” (через вул. Кирпоноса) 
  • 22 “Хімволокно — Автозавод” 
  • 23 “вул. Незалежності — вул. Пухова” 
  • 24 “Залізничний вокзал — вул. Захисників України” (через вул. Всіхсвятську) 
  • 24а “Залізничний вокзал — вул. Захисників України” (через вул. Пухова) 
  • 25 “вул. Єськова — Готель «Україна»” (через вул. Глібова) 
  • 26 “вул. Ціолковського — Річковий порт” (через вул. Любецьку) 
  • 27 “вул. Ціолковського — Міська лікарня № 2” (через вул. Текстильників) 
  • 28 “Залізничний вокзал — Яцево” (через просп. Миру) 

Зараз додається двійка (ред. — до нумерації). Ми будемо проводити наскрізну нумерацію, вже не буде за одним маршрутом, як автобуса, так і тролейбуса. Для пасажира це незручно і в принципі пасажиру немає бути різниці на якому рухомому складі він їде. 

Ми вносимо зміни в маршрут №3 (23), який рухався з вулиці Незалежності на Бобровицю, він буде закриватися, тому що запускається тролейбус. Вносяться зміни і маршрут №3 стане №23. Він буде їхати з Незалежності по вулиці Любецькій через Київську на Пухова, а з Бобровиці запускаємо новий маршрут — він буде називатися “Вокзал-Яцево”, — повідомив Олександр Рижий.

Щодня у місті працюватимуть 80 автобусів та тролейбусів 

Планується, що щодня виїзджатимуть на маршрути 80 одиниць техніки  —  60 автобусів і 20 тролейбусів. Всі машини великого і середнього класу.  

Ціна проїзду в електротранспорті — 6/8 гривень, в автобусах  — 12. 

Зміни в транспортну мережу внесені, зважаючи на можливості рухомого складу та поступове відновлення контактної мережі, а також, на численні звернення самих містян, що вплинуло на розроблення маршрутів. 
 — Я хотів для чернігівців зазначити, що це тимчасові маршрути і звісно, за наявності у нас додаткових можливостей, ми будемо змінювати маршрути і збільшувати кількість одиниць в транспортній мережі. На сьогодні ми робимо те, що можемо. 

Я думаю, що у нас трошки покращиться ситуація із відновленням контактної мережі, у нас додасться тролейбусів. Тролейбуси у наявності є, треба тільки  відновити контактну мережу. Це також пов’язано із термінами виконання і проєктів, і будівельних робіт. Я сподіваюсь, що за літо ми збільшимо транспортну мережу, — зазначив під час засідання Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.