Новини

У Чернігові встановлять першу станцію доочистки та знезалізнення води

Наприкінці вересня у Чернігові запустять першу локальну станцію доочистки та знезалізнення. Це дасть можливість покращити якість питної води в житловому масиві по вулиці Козацька.

 За інформацією КП «Чернігівводоканал», через значний вміст заліза у воді, яка видобувається на ВНС-2 «Подусівка» та накопичення осаду в трубах, від мешканці деяких районів міста періодично надходять скарги на якість питної води. Зокрема, з вулиці Льотна, 1-й Гвардійської Армії та в районі Ремзаводу.

Втім не всю воду у місті потрібно очищувати. Вода, яка видобувається на ВНС-3 «Бобровиця», ВНС-5 «Хімволокно», ВНС-1 «Ялівщина»,  відповідає всім високим стандартам. З часом потребуватиме знезалізнення вода з ВНС-4 «Полуботки».

Підготовчі роботи для монтажу експериментальної станції знезалізнення по вул. Козацька, 26А, вже виконано. Її доставлять у Чернігів та почнуть підключення 21 серпня.

У водоканалі зазначають, від того, наскільки якісно нова станція по очищатиме воду, залежить доля ще двох проєктів, розроблених комунальним підприємством: це проєкти двох локальних станцій знезалізнення по вулиці Льотна.

Фінансування будівництва станції знезалізнення здійснюється в рамках інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» за кошти підприємства. Коштує така станція понад 6,6 млн. гривен.

Важливим моментом є те, що станція знезалізнення буде зменшувати вміст заліза у воді, не впливаючи на загальний склад мінералізації.