Новини

На Чернігівщині оголосили підозру двом прокремлівським агітаторам

Двом мешканцям Київщини та Чернігівщини повідомлено про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України.

Читайте також: На Чернігівщині телефонний шахрай ошукав пенсіонерку на 38 тисяч гривень

Про це повідомили в Управлінні СБ України в Чернігівській області. Прокремлівських агітаторів було викрито під час проходження ними огляду на одному з блок-постів регіону. Слідством встановлено, що мешканець Бориспільського району Київської області, через інтернет-месенджер, поширював матеріали, де йшлося про те, що метою російського вторгнення є боротьба зі злом та нацизмом.

Інший ворожий поплічник, мешканець Чернігова, розповсюджував пропагандистську інформацію, у якій серед іншого висловлювалось захоплення роботою російських військових.

Призначеною СБУ експертизою підтверджено протиправний характер публікацій фігурантів проваджень. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ст. 436-2 (поширення матеріалів із виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.