Новини

У Чернігові судитимуть банду квартирних крадіїв-гастролерів

Вчора слідчий поліції завершив досудове розслідування та передав прокурору для направлення до суду обвинувальний акт щодо членів міжрегіональної організованої злочинної групи, які скоїли низку квартирних крадіжок в містах Чернігів, Прилуки та Ічня.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Поліцейські встановили, що в лютому-квітні 2021 року зловмисники обікрали близько 10 домівок у різних населених пунктах. Вони спеціалізувалися на крадіжках ювелірних прикрас, техніки та грошей. Загальна сума завданих потерпілим збитків склала майже 170 000 гривень.

Читайте також: За розбещення дитини – сім з половиною років позбавлення волі

В ході огляду місць подій співробітники кримінальної поліції Чернігівського і Прилуцького районів та Управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області знайшли деякі спільні риси. Проникнення до помешкань відбулося шляхом підбору ключів до вхідних дверей. Всюди поруч з місцями злочинів свідки помічали легковик. Правоохоронці встановили, що авто належить 33-річному сумчанину і воно активно курсувало маршрутами Сумщина – Київщина – Чернігівщина». 

 6 квітня поліція затримала гастролерів під час скоєння злочину. Троє сумчан обікрали квартиру в спальному районі Чернігова і якраз пакували в квартирі золоті і срібні прикраси та ноутбук. При огляді їхнього автомобіля правоохоронці виявили частину викрадених раніше речей та грошей, а також гранату Ф-1. 

 В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що власник автомобіля обкрадав квартири разом із двома товаришами із Сум. Одному з них 32 роки, іншому – 28 років.

Всіх трьох осіб поліція затримала в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 Поліцейські зібрали ґрунтовну доказову базу та 22 вересня повідомили мешканцям Сумщини про підозру у скоєнні злочинів, передбачених:

– частиною 3 статті 28 Кримінального кодексу України (вчинення злочину групою осіб);

– частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення.

28 вересня правоохоронці скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду. Учасникам організованої злочинної групи загрожує позбавлення волі на строк до шести років.