Новини

У Чернігові шкільні канікули можуть настати на тиждень пізніше

У Чернігові канікули у школах можуть настати на тиждень пізніше. Це обговорювали сьогодні на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді.

Початок канікул був запланований на 25 жовтня, але зважаючи на епідситуацію щодо захворюваності на COVID-19 з’явилася пропозиція їх трохи відтермінувати.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко перед прийняттям рішення запропонував провести опитування серед батьків.

«Багато батьків планували щось на ці канікули. Я би просив провести опитування серед батьків по класам стосовно пропозиції розпочати їх пізніше. Такий варіант є розумним з точки зору епідеміологічної ситуації, оскільки тоді, як раз через тиждень, можливе оголошення локдауну. Також це дає можливість дітям зайвий тиждень навчатися у очному режимі, що дуже бажано було би для дітей. Оскільки очне навчання дає кращі знання», – зауважив Владислав Атрошенко.

Рішення оголосять не пізніше ранку четверга.

За словами начальника управління освіти міської ради Василя Білогури, наразі усі школи та дитячі садки працюють у штатному режимі. По школам відсутні близько 17% дітей, по дитсадкам – 47%. Серед захворілих на COVID-19 – 22 учні, ще 496 дітей з 16 класів – на самоізоляції. У дитсадках – захворіло 3 дитини, на самоізоляції 3 групи різних дитсадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садок №66 досі без опалення: як вирішують питання