Новини

У Чернігові притягнули до відповідальності горе-матір, яка занедбала півторарічну дитину

Чернігівські поліцейські притягнули до відповідальності матір малолітньої дитини за невиконання батьківських обов’язків.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Читайте також: На Чернігівщині оголосили найвищий рівень пожежної безпеки

Вчора до поліції надійшло повідомлення про бійку між чоловіками в одній з квартир у Чернігові. На місце події одразу прибув екіпаж патрульної поліції. Правоохоронці виявили у помешканні чотирьох чоловіків та жінку в стані сильного алкогольного сп’яніння. Також у квартирі перебувала півторарічна дівчинка в дуже занедбаному стані. Патрульні поліцейські відразу повідомили про це колег з ювенальної превенції Чернігівського райуправління поліції.

Як з’ясувалось, мати дівчинки наприкінці березня звільнилася з місць позбавлення волі та забрала свою дитину із закладу, де та перебувала.

Поліцейські ювенальної превенції спільно з працівниками служби у справах дітей, лікарем-педіатром, співробітниками Чернігівського міського центру соціальних служб задокументували факт проживання дитини в неналежних санітарно-гігієнічних умовах, які становлять загрозу її здоров’ю.

Каретою швидкої допомоги малолітню дитину доправили до лікарні для подальшого обстеження.

За неналежне виконання батьківських обов’язків поліцейські склали на матір дівчинки адміністративний протокол за частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Сьогодні виконавчим комітетом Чернігівської міської ради прийнято рішення про негайне вилучення дитини.