Новини

У Чернігові попрощалися з двома полеглими Героями – Олександром Москаленком та Ігорем Дерюгою

У Чернігові 6 серпня провели в останню путь двох полеглих воїнів-героїв. Олександр Москаленко та Ігор Дерюга загинули в бою на фронті.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

У Катерининському храмі міста попрощалися з солдатом Олександром Москаленком.  Він народився  19 травня 1988 року в місті Дружківка Донецької області. Після закінчення школи розпочав трудову діяльність. У 2011 році переїхав до міста Слов’янськ, а у 2014 році – до міста Чернігів.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Боронив Україну на найзапекліших напрямках, останнім часом ніс службу на Сумщині, де і загинув 1 серпня 2024 року. Провели в останній путь та поховали Героя на місцевому кладовищі в Чернігові.

У с. Новий Білоус Чернігівського району сьогодні попрощалися з солдатом Ігорем Дерюгою. 24 лютого 2022 року чоловік без вагань став на захист рідної України. Бойовий медик стрілецької роти загинув 12 червня 2024 року на Луганщині. Встановити особу воїна вдалося за ДНК-експертизою.

Ігор Дерюга народився у Чернігові. Навчався у місцевій школі №20. У 1995 році закінчив Дніпродзержинський коледж фізичної культури та здобув кваліфікацію викладача-організатора фізичної культури. У 2015 році закінчив Міжрегіональну академію управління персоналу в місті Чернігів за спеціальністю «Управління персоналом та економіка праці». У 2018 році закінчив Чернігівський державний педагогічний університет та здобув кваліфікацію вчителя фізкультури. Працював на різних напрямках, в тому числі за здобутим фахом.

Провели в останній путь та поховали Героя на кладовищі у с. Новий Білоус.