Новини

У Чернігові поліцейські викрили злочинну групу «наркозакладчиків»

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю поліції Чернігівщини відстежили та перекрили канал систематичного надходження в обласний центр значних партій психотропних речовин, які в подальшому збувалися вроздріб шляхом «закладок». Основну фігурантку поліцейські затримали і помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: Зміни у графіку відключень електрики на 18 липня: світла не буде 15 годин на добу

Під час реалізації оперативної інформації поліцейські зупинили молоду пару чернігівців в момент отримання поштового відправлення із забороненим «товаром». На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції.

При огляді вмісту посилки поліцейські виявили та вилучили два пакети з кристалоподібною сипучою речовиною, зовні схожою на особливо небезпечну психотропну речовину «солі Альфа-PVP». Загальна вага наркотику перевищила 500 грамів. Його вартість за цінами «чорного» ринку сягає близько чверть мільйона гривень.

Надалі правоохоронці із залученням кінолога обласної поліції зі службовою собакою провели невідкладний обшук у помешканні викритих наркоділків. В результаті слідчої дії вилучено ще понад 120 грамів речовини, схожої на «Альфа-PVP». Частина цього товару була вже розфасована та повністю підготовлена до збуту шляхом «закладок». Також поліцейські вилучили комплект засобів для фасування та пакування забороненого «товару», блокнот з чорновими записами, низку інших доказів протиправної діяльності зловмисників.

Все вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Поліцейські затримали 30-річну організаторку каналу постачання наркотиків у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисницю поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.2 статті 307 Кримінального процесуального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Максимальна її санкція – до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.