Новини

У Чернігові почали діяти карантинні заходи щодо протидії коронавірусу

Відсьогодні в Чернігові, як і в цілому по Україні, почав діяти карантин. Заходи щодо недопущення поширення коронавірусу в країні запровадив Уряд.

Так, на 3 тижні в місті закрилися школи, ВНЗ та ПТУ, призупинені заняття  в закладах культури та спорту. Дитячі садки Чернігова два дні ще працюватимуть. За цей час батьки матимуть можливість врегулювати питання з роботодавцями.

У місті скасовані всі масові заходи в закритих приміщеннях. У громадському транспорті та в закладах з великою кількістю відвідувачів посилені дезінфекційні заходи.

Мешканцям міста рекомендують дотримуватися заходів профілактики: ретельно мити руки, дотримуватися дистанції, а також запроваджувати самоізоляцію хворих.

Тим часом, за добу в Італії кількість смертей від ускладнень, викликаних коронавірусом склала 196. Це рекордне число з початку епідемії, повідомляє ANSA.  Всього з початку епідемії в цій країні від COVID-19 померло 827 осіб, інфікувалося понад 12 тисяч, а вилікуватися від коронавірусу вдалося більше 1 тисячі людей.

Тож, з метою запобігання занесенню та поширенню хвороби на території України, тимчасово призупинено авіасполучення з Італією. Натомість наразі в країні не запроваджено жодних обмежень щодо вільного пересування громадян.

З 12 березня з 219 пунктів пропуску на українському кордоні будуть працювати тільки 49.

Нагадаємо, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно оголосила про пандемію коронавірусу COVID-19.