Новини

У Чернігові на проспекті Левка Лук’яненка з’явиться парклет

Найближчим часом в Чернігові з‘явиться новий сучасний громадський простір.

Це буде зона відпочинку для пішоходів та велосипедистів, яка передбачає установку вуличних меблів, веломайстерні, озеленення, а також упорядкування вело- та пішоходного руху.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: Ще дві школи Чернігова відновили очне навчання

Днями цей проєкт презентували у муніципалітеті. Він реалізовуватиметься в рамках співпраці між Чернігівською міською радою та компанією Glovo за активної участі ГО «Еко Місто».  

Цей проєкт реалізовуватиметься без капітального будівництва. Він передбачає облаштування велодоріжки, дорожньої розмітки, вело-СТО — павільйону для обслуговування велосипедів, паркувальних стовпчиків, а також матиме зони відпочинку й контейнерне озеленення. Бюджет цієї ініціативи — 600 тисяч гривень (фінансування Glovo).

Парклет розмістять на проспекті Левка Лук’яненка, поблизу колишнього магазину «Сіверський».

— Я дуже вдячний за допомогу нашому місту й, зокрема, за те, що робиться така цікава територія. Для цього мікрорайону це буде як невеличкий магніт. Те, що ви фінансуєте, вивчаєте це питання і маєте ініціативу щодо облаштування сучасного простору  це дуже важливо для міста. З тих питань, які можуть виникнути, я думаю, є комунікація з відповідальними структурними підрозділами, — зауважив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.