Новини

У Чернігові на «гарячому» затримали роздрібного наркоторговця

Оперативники підрозділу по боротьбі з наркозлочинністю карного розшуку поліції Чернігівщини спільно з поліцейськими Чернігівського райуправління затримали 23-річного мешканця Чернігова після чергової партії забороненого «товару».

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Читайте також: На Новгород-Сіверщині борються з лісовою пожежею, що виникла внаслідок російських обстрілів

Поліцейські провели затримання підозрюваного у роздрібному наркодилерстві поблизу відділення однієї з кур’єрських служб доставки. Там громадянин якраз встиг отримати чергову дрібнооптову партію протизаконного «товару». Викликана на місце події слідчо-оперативна група Чернігівського райуправління поліції вилучила у молодика пакунок з білою порошкоподібною речовиною вагою 185 грамів. За словами фігуранта, це була особливо небезпечна психотропна речовина — амфетамін.

Зловмисник зізнався правоохоронцям, що він розповсюджував наркотичні засоби шляхом «закладок». Також він показав поліцейським місця, де уже встиг розкласти незаконний “товар”.

Крім цього, поліцейські провели невідкладний обшук за місцем мешкання фігуранта. Там теж було виявлено понад десяток пакетиків з розфасованим білим порошком, підготовлених до розкладання в обумовлені місця. Також поліцейські вилучили низку інших речових доказів злочинної діяльності наркоторговця.

Вилучені речовини направлено на проведення експертних досліджень.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий поліції, за процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури, готує повідомлення затриманому про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.