Новини

У Чернігові фіксують збільшення забруднення води в Десні: результати аналізу

Вода у Десні стає більш забрудненою. Про це свідчать результати аналізу проб води з річки, повідомляє КП «Чернігівводоканал» на сторінці к ФБ.

Як йдеться у повідомленні, проби води провели вранці 2 вересня. За результатами дослідження, у річці збільшився такий параметр, як хімічне споживання кисню. Це свідчить про збільшення органічного забруднення води у річці.

Читайте також: Забруднена вода з Сейму дійде до Чернігова 1 вересня

Також Чернігівводоканал повідомляє, що відсьогодні збільшить періодичність відбору проб в Десні до трьох разів на добу. Перша проба буде відбиратися о 6-й ранку, друга – о 13: 00, третя о 18:00.

Нагадаємо, 27 серпня у Держагентстві з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм заявили, що у річці Сейм на Чернігівщині виявили перевищення гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин, зокрема амонію та завислих речовин, внаслідок чого фіксується масова загибель риби.

Наразі на Десні продовжувалися заходи з локалізації та ліквідації наслідків забруднення. Зокрема, у селах Макошине та Максаки проводять аерацію та внесення активного мулу, який має поглинути забруднювальну органіку.

Триває також збір та захоронення загиблої риби, зокрема на річці у Чернігівській  області зібрано понад 6 тонн.

У той же час Державне агентство водних ресурсів заявило, що рух органічних речовин з Сейму поступово сповільнюється. Тож забруднення дістанеться Чернігова орієнтовно 3-5 вересня.