Новини

Торгував наркотиками: на Новгород-Сіверщині затримали злочинця

Співробітники Новгород-Сіверського райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 40-річним місцевим мешканцем району. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

В процесі реалізації отриманої оперативної інформації співробітники кримінальної поліції Новгород-Сіверського райвідділу поліції встановили, що 40-річний мешканець райцентру систематично збуває уроздріб наркотики рослинного походження та особливо небезпечний наркотичний препарат «метадон».

Поліцейські провели низку оперативних заходів, в ході яких задокументували ряд фактів протиправної діяльності фігуранта.

Оперативники кримінальної поліції за силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД провели затримання зловмисника. У його помешканні відбулися санкціонований обшук, в ході якого поліцейські вилучили подрібнену рослинну речовину з характерним запахом, схожу на канабіс, а також запас препаратів «метадон» та «димедрол» у пігулках. Крім цього, вилучено готівкову виручку від протиправної діяльності загальною сумою майже 10 тисяч гривень, та ряд інших речових доказів.

Усе вилучене направлено на експертні дослідження.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятору тимчасового тримання.

Наразі слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактами неодноразового незаконного збуту наркотичних засобів (частина 2 статті 307 Кримінального кодексу України). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Новгород-Сіверська окружна прокуратура.