Новини

Ситуація на північних кордонах України – Командувач ОС Наєв

Ситуація на північних рубежах держави контрольована. Водночас, противник продовжує систематично обстріли з артилерії прикордоння Сумської та Чернігівської областей, веде повітряну розвідку з метою завдати вогневе ураження по об’єктах критичної цивільної інфраструктури та викриття нашої системи ППО.

Про це повідомив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв в телеграм-каналі.

Читайте також: Близько 30 вибухів: рашисти обстріляли прикордонні села Чернігівської області

Ворожі авіаудари завдаються переважно по військових об’єктах та інфраструктурі. Але, на превеликий жаль, унаслідок цих ударів є чисельні випадки руйнування цивільних об’єктів та жертв серед місцевого населення.

За словами Командувача Об’єднаних Сил ЗСУ, до дій на північному напрямку противник залучає два угруповання прикриття державного кордону, які розгорнуті у південній частині білорусі та на територіях Брянської і Курської областей росії, загальною чисельністю близько 17 тисяч осіб.

Крім того, на полігонах білорусі зберігається присутність російського контингенту регіонального угруповання військ загальною чисельністю близько 2800 осіб. На білоруських військових аеродромах продовжують перебувати літаки та гелікоптери повітряно-космічних сил зс рф.

Як зазначив Сергій Наєв, ми продовжуємо підсилювати Північне угруповання військ, готуємо резерви. Здійснюємо моніторинг обстановки, переозброюємося на більш сучасні іноземні зразки, вдосконалюємо тривалі фортифікаційні споруди, підвищуємо щільність мінування території прикордонних смуг, навчаємо людей.