Новини

Святий Миколай завітав до чернігівських багатодітних родин

Featured Video Play Icon

Діти цієї великої родини із захопленням розбирають подарунки, які напередодні свята їм принесли від святого Миколая. Всі вони з нетерпінням чекали на свято, аби загадати найпотаємніші бажання.

Ця прийомна родина виховує 9-ро дітей. Світлана Азарова розповідає, що 9 років тому вони з чоловіком створили будинок сімейного типу, з того часу виховали вже 18-ро синів і дочок. Є онуки. Всі залюбки збираються на свята.

Побути в ролі помічника святого Миколая в ці дні довелося секретарю Чернігівської міської ради Олександру Ломако. Завдяки чернігівцям, які приєдналися до соціальної програми “Рука допомоги”, зібрані ірашки, солодощі та інші подарунки порадували дітям з багатодітних родин.

А в цій чернігівській багатодітній сім’ї виховують семеро прийомних і одну свою дитину. Тут також радіють подарункам. До свята Миколая підготувалися всі – від малого до великого.

Крім чернігівських дітей, порадували гостинцями і вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що в селі Хмільниця. Маленькі діти вірять у дива, та й дорослі також.

В цьому центрі виховуються діти, яких вилучили з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Їм потрібна психологічна і соціальна реабілітація, а також увага і допомога дорослих.

В першу чергу, каже Ніна Лемеш, звернули увагу на дітей, які виховуються в багатодітних та прийомних сім’ях, центрах соціально-психологічної реабілітації.

Протягом новорічних та різдвяних свят волонтери розвезуть зібрані речі в дитячі будинки та родини, які потребують підтримки. Соціальна програма “Рука допомоги” триватиме й надалі.