Новини

Столичні гастролери викрадали гроші з чернігівських банкоматів

Співробітники кіберполіції у Чернігівській області спільно зі слідчими поліції області, із залученням спецпризначенців та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, припинили протиправну діяльність сімейної пари. Зловмисники втручалися у роботу банкоматів задля незаконного заволодіння грошима громадян.За попередніми даними, фігуранти ошукали чернігівців на чверть мільйона гривень.

Про це на офіційному сайті повідомляє Кіберполіція України.

Кіберполіція встановила, що співмешканці приїздили зі столиці до Чернігова, де на місцевих банкоматах розміщували спеціальні накладки. Далі вони чекали,  поки хтось скористається банкоматом для зняття готівки.
Оскільки накладки фізично перешкоджали видачі купюр, громадяни вважали, що банкомат не працює, та йшли, не отримавши коштів. Після того зловмисники виймали накладку та забирали гроші.

В оселі співмешканців та в їхньому автомобілі правоохоронці провели обшуки. За результатами процесуальних дій  вилучено частини алюмінієвого профілю, які використовувалися як накладки, а також ноутбук, мобільні телефони, сім-карти. Усі речові докази направленні на проведення відповідних експертиз. 

Фігурантам загрожує до 6 років ув’язнення.