Новини

Сьогодні – Всесвітній день здоров’я

Щорічно 7 квітня під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) відзначається Всесвітній день здоров’я. Свято було засноване 1950 року, а дату святкування обрали на честь прийняття Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (1948 рік).

Головна мета цього дня полягає в наголошенні на важливості здоров’я в житті кожної людини, залученні людства до вирішування ментальних і фізичних проблем, підвищення поінформованності щодо різноманітних захворювань, наданні рекомендацій для поліпшення стану здоров’я і самопочуття. Щороку у ВОЗ визначається окрема тема конкретного свята.

У 2023 році — це Здоров’я для всіх. Кожен має право на доступність послуг, яких людина потребує за станом здоров’я. Медичні служби мають гарантувати рівний доступ для всіх без дискримінації за ознаками наявності фінансових ресурсів, місця проживання, виду захворювання або часу звернення за допомогою.

В Україні після російського вторгнення найголовніше завдання, яке постало перед суспільством — збереження життя та безпеки дітей, цивільних мирних мешканців та українських військових. Тому всі зусилля треба спрямувати на створення хоча б мінімальних умов для збереження життя та здоров’я нації. Що маємо робити? Піклуємось про збереження життя в першу чергу! 

Шукаємо способи допомоги: собі, близьким, сусідам, біженцям, армії.

Дотримуємося заходів особистої безпеки. Не ігноруємо попередження про небезпеку, реагуємо на повідомлення повітряної тривоги.