Новини

12 грудня – День в Україні та світі

Сьогодні, 12 грудня, День Сухопутних військ України. У світі відзначають день нейтралітету, геві-металу та день загального медичного забезпечення.

Віряни вшановують пам’ять священномученика Олександра Єрусалимського. До Нового року залишилося 19 днів. 657-й день війни в Україні.

Про все докладно розповідаємо у матеріалі.

Читайте також: Росіяни били з мінометів по прикордонному селу на Чернігівщині

12 грудня в Україні святкують День Сухопутних військ. Свято було встановлене указом президента України 1997 року для вшанування вагомого внеску Сухопутних військ у забезпеченні обороноздатності держави. Другий рік поспіль ми відзначаємо цей день в умовах великої війни, захищаючи країну від російської ворожої навали. Сухопутні війська – це надійна основа української армії. Міцний щит та гострий спис, що нещадно знищує противника.

Також 12 грудня Міжнародний день геві-метал. Одне з найпопулярніших свят для шанувальників важкого металу. Цей жанр музики з’явився ще у 60-70-х роках минулого століття. А першими колективами, які грали геві-метал стали Deep Purple, Led Zeppelin тощо. Саме свято було створене за ініціативи британця Айрона Метью Коллінза, який є завзятим шанувальником важкого металу. Сталося це 2012 року.

А ще 12 грудня Міжнародний день нейтралітету. Нейтралітетом називають особливу позицію держави, за якої вона відмовляється від участі у воєнних діях. Завдяки політиці нейтралітету зміцнюється мир та налагоджуються дружні стосунки з іншими країнами.

12 грудня святкують Всесвітній день загального медичного забезпечення. Дуже важливо, щоб всі країни могли забезпечити своїх громадян всіма необхідними ліками, обладнанням та інструментами для збереження здоров’я і життя населення. На жаль, це можуть зробити нині не всі. Тому 2016 року Всесвітня організація охорони здоров’я створила цей особливий день для підкреслення важливості загального медичного забезпечення.