Новини

Смертельна ДТП під Черніговом: водія фури затримали і готуються оголосити підозру

Поліцейські затримали водія вантажівки, яка 7 грудня поблизу Чернігова зіштовхнулася з маршруткою. У ДТП загинуло 13 людей та ще 7 травмувалися.

Як повідомляє пресслужба ГУНП у Чернігівській області, водія вважають причетним до скоєння ДТП.  На відрізку автошляху між селами Снов’янка та Киселівка водій вантажівки не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автобусом.

Читайте також: Загиблих у ДТП поблизу Чернігова вже 13: лікарі борються за життя 5 постраждалих

Після надання медичної допомоги водія фури затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині він перебуває в спеціалізованій палаті під охороною поліції. Вирішується питання про повідомлення водію про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей).

На даний момент слідство збирає матеріали про подію, встановлює та опитує свідків. Призначена низка експертних досліджень. На місці події вже проведена трасологічна експертиза для визначення точного місця і куту зіткнення транспортних засобів. Також призначені експертизи технічного стану транспортних засобів. Зокрема, буде досліджено роботу гальм, рульових коліс та ступінь зношеності шин транспортних засобів. 

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, жахлива ДТП сталася вчора, 7 грудня, близько 8-ої ранку поблизу с. Брусилів, Чернігівського району, на автошляху Н-27 Чернігів-Грем’яч. Фура зіткнулася з маршрутим мікроавтобусом “Чернігів-Борзна”.

Васлідок ДТП загинуло 13 осіб та 7 осіб травмовано.  5 постраждалих наразі знаходяться в чернігівській міській лікарні №2. 16-річний пасажир перебуває в реанімації обласної дитячої лікарні. Ще однин травмований знаходиться в обласній лікарні. Сьогодні, 8 грудня, в Чернігівській області оголошено день жалоби за загиблими в цьому ДТП.