Новини

СБУ затримала російського агента, який збирав розвіддані

У Чернігівській області затримали російського агента, який збирав розвіддані про дислокацію «центрів управління» ЗСУ та СБУ, координати місцевих органів влади та лікарень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Він відслідковував маршрути переміщення українських військ на території регіону. Здійснював фотофіксацію українських об’єктів з прив’язкою до місцевості та позначав їхню геолокацію на електронних картах. Потім передавав агресору відповідні матеріали через анонімні месенджери. За виконання цих “доручень” агент отримував гроші з РФ. Отримані відомості рашисти планували використати для масованих повітряних ударів по держустановах та соціальних об’єктах.

Читайте також: Чернігівські прикордонники приземлили ворожий дрон

Затриманим є мешканець Сєвєродонецька, який декілька років тому переїхав на Чернігівщину і отримав статус внутрішньо переміщеної особи.

На початку повномасштабного вторгнення він був завербований спецслужбами Росії. У поле зору агресора потрапив через свою прокремлівську позицію і неодноразові висловлювання на підтримку збройної агресії Росії проти України.

Співробітники СБУ задокументували факти збору ворожим поплічником відомостей про розташування прикордонної застави та декількох блокпостів українських захисників поблизу держкордону.

Під час обшуків правоохоронці виявили у зловмисника мобільний телефон із доказами листування.

Затриманому повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.