Новини

СБУ повідомила про підозру колаборанту з «мвд лнр» на Луганщині, причетного до масових репресій українців

 Служба безпеки України зібрала докази злочинної діяльності жителя Луганщини, який причетний до масових репресій українців. Фігурантом є 34-річний мешканець Сєвєродонецька, який добровільно приєднався до лав терористичної організації «лнр». Про це повідомляє УСБУ в Чернігівській області.

Читайте також: Близько 4 тисяч мешканців області занедужали на ГРВІ та ковід

Встановлено, що колаборант ще до початку повномасштабного вторгнення рф неодноразово висловлювався проти проведення АТО/ООС та поширював ідеї “руського міра”. Після захоплення Сєвєродонецька військами рф він добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою та одним із перших подав свою кандидатуру до лав незаконно створеного райвідділу внутрішніх справ так званого мвс “лнр”. Перебуваючи на «посаді», зрадник проводить репресії проукраїнськи налаштованого населення окупованої частини області та виконує інші вказівки окупантів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. На нього очікує покарання – від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Наразі колаборант перебуває на тимчасово окупованій території сходу України. Співробітники Служби безпеки здійснюють комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування злочинної діяльності колаборанта проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.