Новини

Сьогодні День народження гамбургера

27 липня у світі відзначають День гамбургера.Гамбургер —  поєднання котлети з розрізаною булочкою, є суто американською ідеєю, на авторство якої є кілька претендентів.

Так, 1855 року Чарлі Нагрін з штату Вісконсин торгував гамбурзькими стейками на місцевому ярмарку. Покупці не дуже купували їх, адже споживати їх на ходу було незручно, тож Чарлі поклав котлету між двома скибками хліба і назвав своє творіння гамбургером.

Того ж року брати Френк і Чарльз Менчес з штату Огайо поїхали продавати свинячі ковбаски на ярмарок в місто, яке називалося Гамбур. Коли свинина закінчилася, брати придбали яловичину і зробили з неї котлети, які вклали між скибками хліба, і назвали на честь міста Гамбург, в якому їх продавали.

Мешканці Оклахоми стверджують, що перший гамбургер саме з булочкою, а не з хлібом, виготовив їхній земляк Оскар Білбі. 4 липня 1891 року, на День незалежності США, він поєднав котлети на грилі з булочками, які спекла його дружина.

Згідно з даними бібліотеки Конгресу США, власник фургону закусочної  на колесах Луїс Лессінг 27 липня 1900 року в місті Нью-Гейвен продав робітнику, який дуже поспішав, яловичу котлету між розрізаною булочкою, додавши до неї листок салату та соус. Саме 27 липня в світі прийнято святкувати День народження гамбургера.

Сьогодні гамбургери можна легко придбати  в багатьох закладах торгівлі, і вони є надзвичайно популярними серед споживачів.