Новини

Рятувальники області працюють у посиленому режимі

У період святкування новорічних та Різдвяних свят, рятувальники у посиленому режимі забезпечуватимуть захист населення і територій держави від надзвичайних ситуацій та пожеж. Про це повідомили в Управлінні ДСНС у Чернігівській області.

Аби перевірити готовність особового складу апарату ДСНС до дій за призначенням, 27 грудня відбулося оповіщення та збір Штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, в ході якого перевірено готовність працівників апарату Служби до виїзду по тривозі та виконання завдань на місці події у зимовий період.

Крім цього, в ході заняття проведено розгортання спеціального автомобіля мобільної оперативної групи та пересувного пункту управління ДСНС, налагоджено зв’язок зі Штабом з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при Державному агентстві автомобільних доріг України.

Нагадаємо, що у період відзначення новорічних свят для забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації, пожежі та події, в системі ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тис. чоловік особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки. У разі ускладнення ситуації передбачено збільшення чисельності сил і засобів ДСНС понад 13 тис. чоловік і 3 тис. 700 одиниць техніки.