Новини

Підготовка шкіл до навчального року

За 2 тижні чернігівські школярі повернуться за парти. Однак, новий навчальний рік розпочнеться в умовах адаптивного карантину, а це означає, що в процесі навчання відбудуться деякі зміни.

«Зараз планово завершуються всі поточні ремонти, генеральне прибирання, обов’язково в навчальні заклади завозяться дезінфікуючі засоби, ми дозакупаємо в навчальні заклади всі термометри для дистанційного вимірювання температури. Всі заходи, які протиепідемічні , більше посилена уважність до ситуації – все це відбувається, вчителі проінструктовані.»

– повідомляє начальник управління освіти Чернігівської міської ради-Василь Білогура.

Кожний керівник закладу ретельно вивчає рекомендації профільних міністерств та продумує свої варіанти гарантування безпеки в школі під час антивірусного режиму.

«Учні будуть сидіти по 2 за партах, тому що технічні можливості у нас не дозволяють зробити так, як прописано санітарним лікарем. Масочний режим при вході обов’язковий для дітей і на перерві. На уроці не обов’язково носити маску.»

– зазначає директорка ЗОШ №30-Олена Скорко.

«Ми розробили маршрути, за якими діти будуть заходити до колегіуму і виходити. Графік харчування дітей складено так, що між класами 30 хвилин перерви для того, щоб привести в порядок їдальню, прибрати на столах, зробити дезінфекцію поверхонь. Обладнали кімнату, яка буде виконувати роль ізолятора для учнів , які будуть скаржитися на погане самопочуття чи у випадку ознак захворювання.»

– розповідає директорка колегіуму №11- Світлана Рубан.