Новини

Призов до армії з 18 років: Президент підписав указ

На строкову службу до армії тепер призиватимуть юнаків з 18 років. Відповідний указ про призов у 2020 році підписав Президент України Володимир Зеленський.

«Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу», – йдеться в документі.

Терміни проведення призовної кампанії на строкову військову службу, згідно з указом президента, встановлено такі:

  • весняний призов  – y квітні — червні 2020 року;
  • осінній призов – y жовтні — грудні 2020 року.

Кабміну доручено визначити чисельність громадян України, які підлягають призову, та обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2020 році.

Обласним і Київській міській державним адміністраціям доручено забезпечити виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням призовів.

В указі йдеться, що Міністерство інфраструктури повинно забезпечити за заявками Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України перевезення осіб, яких призивають і звільняють у запас, та провести розрахунки за ці перевезення.