Новини

Припинення оренди Чернігівської ТЕЦ: депутати підтримали звернення ТОВ “Технова”

На сесії Чернігівської міської ради 31 травня депутати одноголосно підтримали звернення ТОВ «Технова» про дострокове припинення оренди Чернігівської ТЕЦ за власною ініціативою. Відповідне звернення компанія подала 11 травня.

За словами міського голови Владислава Атрошенка, діяльність компанії упродовж останніх років була збитковою, адже переважну частину часу вони працювали на газу. Обладнання також розбите, знищено вузол подачі вугілля. За таких умов ситуація ставить під загрозу початок майбутнього опалюваного сезону в Чернігові.

Читайте також: Хрустицького та Гармаша не відпустили депутати міської ради

«За цих обставин пошкоджень унаслідок російської агресії, незрозумілої історії з вугіллям і роботи на газу вони отримують величезні збитки. Орендар чесно каже, що не може і не хоче вкладати кошти. А для міста не існує більш оптимальної моделі, коли подібні підприємства є в комунальній власності. Ми не маємо іншого вибору», – пояснив Владислав Атрошенко. Міський голова також зазначив, що це тільки початок процесу. У майбутньому передача майнових комплексів в управління міста надасть можливість залучати кредитні кошти на їх ремонт і модернізацію.

«Зараз юридично ми виносимо питання на дострокове припинення договору. Потім розпочинаємо процес інвентаризації, а далі вже будемо розглядати питання про створення комунального підприємства», – сказав Атрошенко.