Новини

Прикордонників із Чернігівщини нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Президент України нагородив прикордонників із Чернігівщини Олександра Тарнавського та посмертно Олександра В’язовика орденом “За мужність” III ступеня.

Олександр Тарнавський – боєць 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого. З початком повномасштабного вторгнення РФ Олександр разом з товаришами взяв до рук зброю та стали на захист Чернігова від російських військ.

Читайте також: Захищали Україну: на Чернігівщині попрощалися з трьома воїнами

Протягом трьох перших тижнів війни Тарнавського двічі поранили. У кінці лютого, під час зачистки Киїнки (що біля Чернігова) в спину потрапив уламок. Він, до речі, так і лишився в легенях бійця, але через внутрішню кровотечу довелося видалити селезінку. Вже через 13 днів Олександра виписали, і він повернувся до побратимів. За кілька тижнів під час обстрілів Чернігова снаряд влучив у автівку Олександра. Тоді вже в нього потрапили чотири уламки.

Олександр В’язовик з 2001 року служив у Держприкордонслужбі та обіймав посаду інспектора прикордонної служби вищої категорії та начальника групи інспекторів прикордонної служби.

Чоловік загинув 9 жовтня на прикордонні Чернігівщини, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання.