Новини

Пропозиції АМУ до Держбюджету підтримав Комітет ВРУ

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 26 вересня підтримав пропозиції Асоціації міст України до проєкту Держбюджету-2025.

Про це повідомляє Асоціація міст України.

Читайте також: Смертельна ДТП у Ніжині: керівник райуправління поліції збив військового (Фото)

Народні депутати підтримали пропозиції Асоціації міст України щодо:

Встановлення на постійній основі зарахування до бюджетів територіальних громад 64% ПДФО.

Це рішення збереже в бюджетах громад 12 млрд грн у 2025 році, що дозволить продовжувати забезпечення публічними послугами мешканців громад, організувати автономне енергопостачання населення.

Зупинення в умовах воєнного стану вилучення з бюджетів територіальних громад реверсної дотації.

Це рішення  збереже в бюджетах громад 12,9 млрд грн у 2025 році, що дозволить забезпечувати діяльність інфрастуктури, повноваження муніципалітетів і допомагати Обʼєднаним силам Збройних сил України.

– Повернення «силового» ПДФО до бюджетів громад.

Це рішення дозволить забезпечувати повноваження органів місцевого самоврядування та швидко й адресно допомагати родинам військовослужбовців, підрозділам Обʼєднаних сил Збройних Сил України.

Також Комітет підтримав пропозиції Асоціації міст України про:

– списання заборгованості в обсязі 9 млрд гривень місцевих бюджетів перед державним бюджетом за отримані безвідсоткові позики минулих періодів;

– повне погашення для всіх громад заборгованості з різниці в тарифах на послуги теплопостачання, гарячого водопостачання, водопостачання та водовідведення;

– розподілення освітньої субвенції між бюджетами територіальних громад безпосередньо в законі про держбюджет.

Асоціація міст України, яка обʼєднує 1061 громаду, дякує кожному народному депутатові України, який підтримує місцеве самоврядування та належне забезпечення мешканців громад в Україні.