Новини

Продукти, ліки та медичний огляд: на Чернігівщині рятувальники допомагають мешканцям підтоплених сіл   

Через підйом рівня води у річці Дніпро спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки з порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь у селах Загатка, Прохорів, Мньов та Пустинки Чернігівського району, що унеможливлює населенню дістатися до магазинів, аптек й інших закладів.

Читайте також: Можливе затоплення доріг та сіл: на Чернігівщині оголосили помаранчевий рівень небезпеки

Як повідомили у ГУ ДСНС у Чернігівській області, 2 лютого рятувальники ДСНС спільно зі старостами Дніпровського і Мньовського старостинських округів, представницями соціальної та медичної служб на автомобілі підвищеної прохідності снігоболотоході «Богун» доставили продукти першої необхідності, ліки до більш вразливих верств населення у цих селах.

Медичний працівник провела відповідні огляди громадян. Крім того, деяким мешканцям допомогли потрапити до родичів у сусідні села.

Користуючись нагодою пресофіцерка Головного управління ДСНС нагадала селянам правила пожежної й мінної безпеки, адже це дуже актуальна тема сьогодення, особливо у прикордонних населених пунктах. Особливу увагу приділила навчанню підростаючого покоління, аби діти через свою необізнаність не потрапили у небезпечну ситуацію.