Новини

Президент США Байден прибув з візитом до Києва

Президент США Джозеф Байден у понеділок, 20 лютого, прибув в Україну з ненанонсованим візитом. Раніше було відомо, що Байден планує відвідати Польщу протягом 20-22 лютого.

Президента США помітили на Михайлівській площі столиці. Під звук повітряної тривоги Байден разом з Президентом України Володимиром Зеленським вшанував загиблих захисників України.

Пізніше президент Зеленський написав у телеграмі: «Джозефе Байден, ласкаво просимо до Києва! Ваш візит є надзвичайно важливим знаком підтримки для всіх українців».

Президент Джо Байден, який перебуває із візитом у Києві, наголосив що зустрічається із Зеленським для розширеної дискусії щодо підтримки України. 

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

“Поки світ готується відзначити річницю жорстокого вторгнення Росії в Україну, я сьогодні перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну та непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України. 

Коли Путін розпочав вторгнення майже рік тому, він вважав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що зможе пережити нас. Але він глибоко помилявся”, – йдеться в заяві президента США.

За словами Байдена, сьогодні він зустрічається із Зеленським для розширеної дискусії щодо підтримки України.

“Я оголошу про чергову поставку важливого обладнання, включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, щоб допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. … Також пізніше цього тижня ми оголосимо додаткові санкції проти представників еліти і компаній, які намагаються обходити санкції або підтримують російську воєнну машину. За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме”, – наголосив американський лідер. “Я також з нетерпінням чекаю поїздки до Польщі, щоб зустрітися з президентом Дудою та лідерами наших союзників зі східного флангу, а також висловити зауваження щодо того, як Сполучені Штати продовжуватимуть об’єднувати світ для підтримки народу України”, – додав Байден.