Новини

Пожежі в Чернігівській області: горять автомобілі, будинки та луки

За минулу добу вогнеборці Чернігівщини ліквідували 5 пожеж, з яких 1 виникла у житловому секторі громадян, 1 на об’єкті, 2 в природних екологічних системах та 1 на транспорті.

За інформацією ГУ ДСНС у Чернігівській області, причинами загорянь послужило коротке замикання електромережі, необережне поводження з вогнем, несправність електричної системи.

Пошкоджено 3 будівлі, знищено автомобіль. Вогнем пройдено понад  3 га території у Чернігівському районі.  

Так, біля с. Олешня  Чернігівського району (Добрянська ТГ) 8 липня сталася пожежа автомобіля “Volkswagen Golf”. Вогнем знищено автомобіль. Причина пожежі – несправність електричної системи автомобіля.

Біля с. Жавинка Чернігівського району (Киїнська ТГ) на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 3 га. А в м. Чернігові по вул. Михалевича біля будинку №7 на відкритій території згоріла суха трава на площі 15 кв.м.

Причина пожеж – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Слід зазначити, з початку року на Чернігівщині виникло 1275 пожеж, з них 507 в природних екологічних системах. У вогні загинуло 52 особи, ще 25 травмовано.

За прогнозом УкрГідрометцентру, найближчими днями на Чернігівщині буде спекотна погода, температура повітря становитиме +29-33о C. У лісах очікується надзвичайна пожежна небезпека  найвищого – 5-го класу. Рятувальники області нагадують про заборону розпалювання багаття в лісопаркових зонах та закликють до суворого дотримання заходів пожежної безпеки.