Новини

Повідомлення від ДСНС на мобільний: у Чернігові та області тестують нову систему інформування населення

Сьогодні, 12 вересня, мешканці Чернігова та області отримували на свої мобільні телефони інформаційне повідомлення:  «ДСНС України. Тестування системи інформування населення. Докладніше: https://dsns.gov.ua/test“. Це тестується нова система оперативного інформування населення.

У ДСНС України просять зберігати спокій. Тестування не потребує дій з вашого боку.

Читайте також: За тиждень рятувальники Чернігівщини ліквідували 40 пожеж та знешкодили 762 боєприпаси

З 7 вересня у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві розпочалося тестування нової системи оперативного інформування населення про надзвичайні ситуації за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.

Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням:  швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено.