Новини

Повернулися на “щиті”: Чернігівщина провела в останню путь двох Захисників

На Чернігівщині 15 листопада провели в останню путь двох воїнів-земляків.  Максим Гребеник та В’ячеслав Майстренко загинули в бою на фронті.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Солдат Максим Гребеник народився 13 січня 1992 року в селі Селище Ніжинського району. Закінчив місцеву школу, далі навчався в Київському механіко-металургійному технікумі, а після нього вступив до Київського будівельного університету. Після навчання працював будівничим.

У лютому 2022 року став на захист України. Був у лавах ТрО, але згодом пройшов додаткові навчання на Житомирщині та вирушив на східні кордони держави у складі одного з підрозділів військової частини А0224 на посаді водія протитанкового відділення.

Протягом цього часу рятував життя побратимам та надавав першу допомогу. За сумлінне виконання покладених на нього обов’язків був нагороджений відзнакою Президента України — “За оборону України” та нагрудним знаком МОУ — “Честь і Слава”.

Загинув 10 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового на кладовищі рідного села.

Старший лейтенант В’ячеслав Майстренко народився 28 березня 1974 року у Прилуках. Після закінчення місцевої школи вступив на навчання до Васильківського авіаційно-технічного училища на Київщині.

Проходив військову службу у лавах ЗС України. Цього року був у складі одного з підрозділів військової частини А7013 на посаді командира гранатометного взводу.

Під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку отримав поранення. Проходив лікування та реабілітацію, але внаслідок ускладнення після отриманого поранення 12 листопада 2023 року чоловік помер.

Попрощалися з військовим у Соборі Різдва Пресвятої Богородиці, поховали на кладовищі села Новий Побут на Прилуччині.