Новини

Понад 5,9 млрд гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-жовтні 2021 року надійшло  5,9 млрд грн від сплати податків і зборів.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Чернігівській області.

Найбільшу частку у загальній сумі (64 %) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 3,8 млрд гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум – класу) сплачено 873 млн гривень. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 819,7 млн гривень.

Частина решти податків і зборів становить 7,4 % у загальній сумі обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 67 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – майже 137,6 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 189 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 15,8 млн грн, екологічного податку – 17,7 млн гривень. 

Найбільшу частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я. 1,1 млрд грн сплачено представниками галузі сільського господарства,  815,7 млн грн – промисловості. Від громадян надійшло 891 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно.

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 474 млн грн, транспорту – 314,5 млн грн,  галузі лісового господарства – 187,6 млн грн, будівництва – 87 млн грн.