Новини

Поліцейські розшукали та повернули матері 5-річну дитину

До Чернігівського відділу поліції звернулася 28-річна чернігівка з проханням вжити заходів до 39-річного мешканця Луцька, який забрав їхнього спільного сина і не повертає матері.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною).

В ході перевірки поліцейські з’ясували, що за рішенням Виконкому Деснянської районної у місті Чернігові ради батько має забирати сина щомісяця з 1 по 7 число. Мати 1 серпня віддала хлопчика батьку, однак чоловік не повернув його у зазначений строк. Місцезнаходження дитини матері було не відоме. Деснянський районний суд ухвалою зобов’язав батька повернути дитину, однак чоловік проігнорував судове рішення.7 жовтня мати звернулася до поліції із заявою щодо зникнення дитини безвісти.

Чернігівські поліцейські карного розшуку в ході оперативно-розшукових заходів у Луцьку оперативно встановили місцезнаходження хлопчика та повернули його матері. Після чого батьки дитини підписали та завірили угоду про порядок спілкування з дитиною. 9 жовтня мати з сином разом повернулися до Чернігова.