Нове на ТБПолітбарометр

Політбарометр – 55% чернігівців вважають, що обшуки в Чернігові – це політичний тиск

Featured Video Play Icon

Обшуки в управліннях Чернігівської міської ради та комунальних підприємствах 55% чернігівців вважають політичним тиском на місцеве самоврядування. Про це свідчить останнє опитування від Соціологічної групи «Рейтинг». Дані якого були опубліковані днями.

Майже навпіл розділилися думки опитаних щодо того, чи існує конфлікт між міським головою Атрошенком і Президентом Зеленським. Нагадаємо, раніше Владислав Атрошенко заявив на прес-конференції у столиці, що Офіс президента тисне на нього через правоохоронні органи, щоб він відмовився від співпраці з «УДАРом Віталія Кличка» та не висував спільного з «УДАРом» кандидата на проміжних виборах у 206 окрузі.

Ставлення чернігівців до міського голови після обшуків не змінилося, про це свідчать і цифри.

Якби вибори міського голови відбулися найближчої неділі, то Владислав Атрошенко покращив би свій результат, в порівнянні з виборами 2020 року.

Соціологічні дані від групи Рейтинг підтверджують – абсолютна більшість – 94 % опитаних, вважає, що за час перебування Владислава Атрошенка на посаді міського голови ситуація у місті покращилася. До того ж чернігівці значно краще оцінюють стан справ на місцевому, аніж на загальнодержавному рівні.

Серед місцевих політиків люди найбільше довіряють Владиславу Атрошенку і Олександру Ломако.

Дослідження проводила Соціологічна група “Рейтинг” 23-24 січня цього року. Аудиторія – мешканці Чернігова від 18 років і старші. Опитано 1000 респондентів телефоном і з допомогою комп’ютера. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 3,1%.