Новини

Поїхав по гриби: на Чернігівщині знайшли дідуся, який понад добу блукав по лісу

Поліцейські розшукали та доставили додому літнього чоловіка, який заблукав під час збирання грибів і понад добу провів у лісі.

Про це повідомили у поліції Чернігівського району.

Читайте також: Пішла по гриби і заблукала: на Чернігівщині у лісі “усім світом” шукали літню жінку

Вдень 29 червня до Чернігівського райуправління поліції надійшло повідомлення про зникнення 79-річного жителя одного з сіл Тупичівської громади Чернігівського району. Чоловік напередодні зранку поїхав на велосипеді до лісу по гриби та не повернувся додому.

Співробітники відділення поліції №3 (м. Городня) негайно організували пошуки пенсіонера. Після кількох годин безперервної роботи поліцейським вдалося відшукати зниклого.

При спілкуванні з пенсіонером правоохоронці дізналися, що він аж надто захопився пошуком грибів і загубив велосипед. Поки шукав свій транспорт, дуже втомився, а до того ще й остаточно втратив орієнтири на місцевості.

Знесилений літній чоловік вирішив ночувати у лісі, а зранку продовжив пошуки шляху додому. Таким чином пенсіонер забрів на територію іншої громади, за понад десять кілометрів від своєї домівки.

Поліцейські пересвідчилися, що чоловік почувається добре та не потребує медичної допомоги. Розшукану людину вони доставили службовою автівкою додому.

Пенсіонер щиро подякував поліцейським за допомогу.

У поліції нагадують, що на території області для населення діє тимчасова заборона відвідування лісів і в’їзду до них транспортних засобів (крім транзитних шляхів).