Новини

Поблизу Чернігова вирили котлован для штучної водойми, але без дозволів

       До Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області 13 травня по каналу «102» надійшло повідомлення інспектора управління з контролю і охорони землі Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області, що в с.Киселівка Чернігівського району та області житель м.Чернігова вирив котлован з метою створення штучної водойми. Для цього чоловік найняв бульдозерну техніку.

       Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи ЧРУП ГУНП в Чернігівській області, прокурорів Чернігівської окружної прокуратури,   представників ГУ Держгеокадастру в Чернігівській області та Державної екологічної інспекції в Чернігівській області встановлено, що на земельній ділянці два екскаватори та трактор риють котлован.

       Земля, на якій здійснювалися роботи щодо зняття верхнього родючого шару ґрунту, виділена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, проте на момент прибуття правоохоронців там уже був викопаний котлован у формі чотирикутника глибиною близько 3 метрів. Все це робилося без жодного дозвільного документа. 

       Наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.254 КК України, за фактом безгосподарського використання земель, яке спричинило тривале зниження або втрату їх родючості, змивання гумусного шару, порушення структури ґрунту.