Новини

Як мобілізованим у Чернігові отримати 20 тисяч гривень допомоги

Порядок надання одноразової матеріальної допомоги військовозабов’язаним, які були призвані за мобілізацією на особливий період 28 лютого затвердив виконком міської ради.

Про це повідомляє пресслужба муніципалітету.

У документі визначено механізм здійснення виплат мобілізованим з 1 січня 2024 року, які  зареєстровані у  Чернігові, у розмірі 20 тисяч гривень. 

Читайте також: Про ситуацію у смузі відповідальності 1 окремої танкової бригади

Також цю допомогу можуть отримати військовозобов’язані, які є внутрішньо переміщеними особами за умови, що вони на момент мобілізації перебували не менш як один рік на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб за місцем фактичного проживання в межах міста Чернігова.

Як отримати допомогу

Для отримання одноразової матеріальної допомоги військовозобов’язаним, які були призвані за мобілізацією, особа  або її родичі мають право звернутись із письмовою заявою про отримання матеріальної допомоги до департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради (вул. І. Мазепи, 19). 

До Заяви додаються

  • копія паспорта громадянина України (1, 2 та сторінка останнього місця реєстрації) чи паспорта громадянина України у формі картки (ID) з витягом із Реєстру територіальної громади міста Чернігова;
  • копія облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
  • копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності);
  • копія довідки про перебування військовослужбовця у військовій частині (форма 5);
  • реквізити рахунку (IBAN) військовозобов’язаного, який був призваний за мобілізацією, відкритий в установі уповноваженого банку;
  • копія документу, що посвідчує особу родича  військовозобов’язаного (за необхідності);
  • документи, які підтверджують факт оплати придбаного майна, зазначеного в пункті 2 цього Порядку (за наявності).

Копії документів надаються разом з оригіналом. У разі звернення за отриманням одноразової матеріальної допомоги родичів військовозобов’язаного необхідно надати документи, що підтверджують їх родинний зв’язок.