Новини

Перші результати екзит-полу по Чернігову

Представник політичної партії “Рідний дім”, заступник міського голови Олександр Ломако одразу після 20-00 оголосив журналістам результати екзит-полу.
-Перед тим, як оголошувати результати екзит-полу, я хочу сказати. Незважаючи на весь той бруд, який протягом останніх тижнів був вилитий збоку різних кандидатів на нашу команду, на міського голову, на ті провокації, які відбувалися в останні дні (якісь флешмоби, незрозумілі заяви), чернігівці розібралися і зробили свідомий відповідальний вибір:
На двадцять одній дільниці було опитано при виході з дільниць 1 489 виборців (похибка близько 3,2%). За результатами опитування:

  • За міського голову Владислава Атрошенка проголосувало 85% виборців;
  • Юрія Тарасовця підтримало 3,5%;
  • Олександра Соколова – 3,4%;
    Решта кандидатів набрали менше 3% голосів.
    Аналогічні результати і по партійних командах, які балотувалися до міської ради:
  • «Рідний дім» підтримало 68,5% чернігівців, які голосували;
  • 5%-ий бар’єр долає «Слуга народу» (7,2%), «Європейська солідарність», «Наш край» та опозиційна платформа «За життя» мають близько 5%;
  • «Батьківщина» має 3%.
    Решта партій мають менше, ніж 3%.
    Зрозуміло, що це результати екзит-полу. Більш точний результат ми дізнаємось, думаю, за кілька годин по міському голові, трошки пізніше – по партійних виборах. Але я думаю, що завтра зранку ми зможемо підтвердити ці результати, – завершив Олександр Ломако.
    Нагадаємо, екзит-пол проводила громадська організація “Ліга виборців” на на замовлення політпартії “Рідний дім”