Новини

Ошукали військових ЗСУ та волонтерів: трьом в’язням Чернігівського СІЗО оголосили підозру

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у шахрайстві шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3, 4 ст. 190 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

Читайте також: Продавали неіснуючі авто: на Чернігівщині затримали групу шахраїв, які ошукали більше 20 громадян

За даними слідства, троє ув’язнених Чернігівського СІЗО організували злочинну схему щодо шахрайського заволодіння грошовими коштами військовослужбовців ЗСУ, їх родичів та осіб, які займаються волонтерською діяльністю з купівлі транспортних засобів для потреб ЗСУ та оренди житла для військових.

Зловмисники розміщували у мережі Інтернет завідомо неправдиві оголошення щодо оренди квартир та продажу транспортних засобів за нижчими від ринкових цінами з поміткою про знижку для військовослужбовців. Потенційним клієнтам підозрювані повідомляли про наявність таких квартир та авто, а також вказували на необхідність перерахування грошових коштів на їх банківські рахунки в якості передплати за бронювання, або ж витрачене пальне для доставки замовлення.

Викриття організованої групи проводилося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України, УКР ГУНП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.