Новини

Операція ГУР на Тендрівській косі: розвідники знищили техніку, фортифікації та особовий склад окупантів

Українські спецпризначенці здійснили наліт на Тендрівську косу в Чорному морі, внаслідок чого знищено техніку, особовий склад і фортифікації російських окупантів.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли подробиці, як 6 серпня 2024 року спецпризначенці підрозділу активних дій Артан та Морського центру ГУР реалізували операцію у північній частині  Чорного моря.

Читайте також: У ЗСУ створюється єдина система по роботі з членами сімей загиблих, померлих, зниклих безвісти і  полонених

Як зазначили у ГУР, вночі десантна група спецпризначенців висадилась  на Тендрівській косі та знищила ворожу броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також зруйнувала фортифікаційні укріплення росіян.

 Під час бою російські загарбники зазнали втрат серед особового складу — точна кількість уточнюється.

 Виконавши поставлене завдання, зокрема й секретну його частину, воєнні розвідники відійшли без втрат.

 У ГУР зазначили, це не перший успішний активний захід спецпризначенців на окупованій росіянами Тендрівській косі. Відповідні дії — лише частина масштабного плану Сил безпеки і оборони України, реалізація якого триває.

Тендрівська коса — це вузький острів завдовжки близько 65 км та завширшки до 1,8 км. Коса розташована у північній частині Чорного моря, неподалік українського Криму.